Dietetyk Natalia Olechno

IMG_0445

Mini pancakes

Mini panckaes, które świetnie sprawdzą się jako śniadanie dla najmłodszych. Ich przygotowanie zajmuje chwilę. W połączeniu z ulubionymi dodatkami możemy stworzyć pełnowartościowy i sycący posiłek.

Przepis:

  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka budyniu śmietankowego bez cukru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka erytrytolu
  • 50 ml mleka

Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę i smaż nakładając małą łyżeczką na patelnię bez tłuszczu. Ja polecam też wykorzystać do tego butelkę do sosów z „dzióbkiem”, który pozwoli na równomierne rozkładanie naleśniczków. Podawaj z ulubionymi dodatkami u mnie był to skyr naturalny, dżem i borówki.

Smacznego! 😋

Udostępnij post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

ZObacz inne posty