Dietetyk Natalia Olechno

IMG_6052

Paluchy o smaku pizzy

Tę przekąskę przygotujesz szybko, a jej smak zaskoczy wszystkich! W przepisie wykorzystuje ciasto do pizzy gotowe, ale jeżeli chcesz możesz zrobić swoje własne.

Paluchy świetnie sprawdzą się na imprezę, grilla bądź wieczorną przekąskę.

Przepis:

  • ciasto do pizzy, gotowe
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 gramów startego sera np. gouda
  • ulubione przyprawy

Koncentrat wymieszaj z przyprawami (ja dodałam suszoną cebulkę, suszone pomidory, pieprz i odrobinę cukru). Ciasto do pizzy rozłóż i do połowy posmaruj koncentratem. Posyp połową sera i przykryj drugą połową ciasta. Na przykryte ciasto wysyp drugą połowę sera. Pokrój ciasto na paski o szerokości 2-3 cm. Paski ciasta zawiń – trzymaj górną część nieruchomo, a dolną przekręć dwa razy w prawo. Ułóż przygotowane ciasto na blaszce i piecz około 10-12 minut w 200°C.

Smacznego! 🤤

Udostępnij post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

ZObacz inne posty