Tortellini można wykorzystać na wiele sposobów. Można jeść je bez dodatków, albo potraktować jako dodatek do dań. Ja właśnie tak wykorzystałam toretllini w dzisiejszym przepisie – jako dodatek. Sałatka ta jest pełnowartościowa i możesz bez problemu zabrać ją ze sobą do pracy czy na uczelnię. W sałatce wykorzystałam toretllini z Biedronki – są do kupienia w tygodniu włoskim w zielonym opakowaniu, ale świetnie sprawdzą się też inne toretllini, które można znaleźć w lodówce, wtedy tylko musisz wykorzystać ich trochę mniej.
Składniki:
- garść rukoli
- ulubione warzywa (ja wykorzystałam ogórka i pomidora, ale świetnie sprawdziłaby się tutaj też czerwona cebula)
- 70 gramów toretllini
- łyżka oliwy z oliwek
- przyprawy
Sposób przygotowania:
Tortellini ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Rukolę i pokrojone warzywa umieść w misce. Dodaj ugotowane tortellini. Całość polej oliwą z oliwek i przypraw ulubionymi przyprawami.
Smacznego!

