Dietetyk Natalia Olechno

Sałatka z toretllini.

Sałatka z tortellini

Tortellini można wykorzystać na wiele sposobów. Można jeść je bez dodatków, albo potraktować jako dodatek do dań. Ja właśnie tak wykorzystałam toretllini w dzisiejszym przepisie – jako dodatek. Sałatka ta jest pełnowartościowa i możesz bez problemu zabrać ją ze sobą do pracy czy na uczelnię. W sałatce wykorzystałam toretllini z Biedronki – są do kupienia w tygodniu włoskim w zielonym opakowaniu, ale świetnie sprawdzą się też inne toretllini, które można znaleźć w lodówce, wtedy tylko musisz wykorzystać ich trochę mniej.

Składniki:

  • garść rukoli
  • ulubione warzywa (ja wykorzystałam ogórka i pomidora, ale świetnie sprawdziłaby się tutaj też czerwona cebula)
  • 70 gramów toretllini
  • łyżka oliwy z oliwek
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Tortellini ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Rukolę i pokrojone warzywa umieść w misce. Dodaj ugotowane tortellini. Całość polej oliwą z oliwek i przypraw ulubionymi przyprawami.

Smacznego!

Udostępnij post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

ZObacz inne posty